0 In DIY

DIY af genbrug – sy en skjorte om til en nederdel

Den insisterende varme har udfordret min garderobe, da jeg ikke ligefrem er storforbruger af korte nederdele i min hverdag normalt, måtte jeg være lidt kreativ. Jeg daffede forbi genbrugen og købte en gammel herreskjorte, som jeg kunne sy om, da jeg har dårlige erfaringer med at gå i kærestens klædeskab 🙂 Jeg tog udgangspunkt i fremgangsmåden her, med enkelte tvists.

Materialer

En gammel skjorte. Tjek, at den er bred nok til at passe omkring måsen. Elastik: Bredde 3,5 cm. Længde: Dit taljemål + 1 cm.

Fremgangsmåde

1. Klip skjorte midt over, fra ærmegab til ærmegab. Resten af stoffet kan eventuelt gemmes til andre småprojekter, som kommer på bloggen snart 🙂

2. Sy elastikken sammen i en ring (pas på, at du ikke drejer elastikken så den krøller).3. Sy elastikken fast på vrangsiden (indersiden af nederdelen) med zig-zag. Husk at tilpasse undervejs, så stoffet fordeles jævnt på elastikken ved at “krølle” stoffet eller strække elastikken mens du syer.

4. Buk elastikken een gang indad og sy en omgang mere oveni samme syning, også i zig-zag. Husk at strække elastikken undervejs, så stoffet ikke klumper sig sammen i linningen. Klip kanten lige.

5. Sy en stikning foran på skjorten, så den ikke gaber. Jeg stoppede lige før den nederste knap, så nederdelen har en lille slids og man kan se mærket, som en lille deltalje på forsiden.

Jeg elsker at sy af genbrugsmaterialer, da det føles som at skabe guld ud af noget, som var tæt på at blive til skrald. Denne skjorte havde en stor plet på det ene ærme, og var nok aldrig blevet brugt af nogen igen. Og nu er den min nye yndlingsnederdel. Ta da 🙂

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin.

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.